reede, 14. juuli 2006

Taaskord Lieris

Pühapäeval veetsime kena päeva Lieris koos Tiina ja Suulega. Startisime kodust meie kohta varakult, et kindlasti tuviturgu näha. Ainukene tuvidega seotud seik, mida me Grote Marktil nägime, oli üks auto, mille tagaküljel oli silt "Läksin koju oma tuvide juurde".

Lieris asub väga huvitav kellatorn — Zimmertoren. Kella meisterdas üks kohalik kellassepp, kes oli ka ühtlasi astronoomiahuviline. Torn on üle viiesaja aasta vana, kuid astronoomiline kell avati 1930. aastal. Kui eelmine kord uudistasime seda ainult väljast, siis seekord käisime nii tornis sees kui ka kellamuuseumis.

Lisaks niisama jalutamisele käisime ka mootorpaadiga sõitmas. Belgia linnades on palju kanaleid ja paadiga sõitmine väga populaarne. Paraku kohtades, kus on turiste hullupööra (parim näide ilmselt Brugge), on see liiga kommertsimaiguline. Lieris oli hea rahulik koos kohalike pensionäridega ühte paati ronida.

Begijnhofis jalutades äratasime ühes Belgia ajakirjanikus huvi, kes pidi järgmiseks päevaks Lierist artikli kirjutama. Ta ütles, et kuna on suvi ja millestki eriti kirjutada ei ole, siis igal esmaspäeval on neil ajalehes rubriik "De toerist in: ..." Nii ta siis uuriski, kuidas me sinna juhtusime ja mida me seal tegime. Pilti meist ei tehtud, küll aga õnnestus Taavil ajakirjanik pildile saada.

Kommentaare ei ole: