pühapäev, 11. juuni 2006

Pühapäevane matk Lieri

Juba tükk aega olime mõelnud, et peaks Lieri avastama minema. Paljud inimesed on öelnud, et see on väga kena linnakene, kuid nagu teada, oma silm on kuningas.

Lier on ca 33 tuhande elanikuga linn, mis asub Mechelenist linnulennult 13 km kirdesse. Meie läksime sinna loomulikult jalgratastega. Ja nagu tavaks on saanud selliste väljasõitute puhul, tahtsime ka mõnda geopeituse aaret leida. Avastasime, et Lieri on teinud multiaarde üks Belgia kogenumaid geopeituse mängijaid (kasutajanimega Grokky Grokson). Tema alustas selle hobiga aastal 2001. Sel hetkel oli Belgias 18 aaret. Võrdlusena võib tuua, et praegusel hetkel on siin aardeid 1629. Grokky on praeguseks hetkeks leidnud 1895 aaret, meie saame kõrvale panna ca 70 leitud aaret 2 aasta jooksul.

Lier on tõesti kena linnakene, vastas ootustele ja kõvasti ülegi. Turiste oli, aga polnud sellist küllastust nagu nt Brugges. Fotosid tegime mõne, kuigi ilusaid kohti oli palju. Lihtsalt valgus oli väga halb ja kuumus hullult suur, nii et fotokat kotist välja otsida suur vaev. Praegu on siin tõsine kuumalaine. Päevase temperatuuri kohta täpseid andmeid pole, aga päike oli igaljuhul väga kõrvetav. Ning õhtul kell üheksa oli väljas veel 28 kraadi (seda siis netis olevate ilmalehekülgede andmetel).

Oma tänasel väljasõidul sõitsime peaaegu 40 km (ca 50 m jäi puudu:). Leidsime üles 2 aaret, millest üks siis multiaare, mille kätte saamiseks tuli läbida 7 punkti.

Kommentaare ei ole: