pühapäev, 25. juuni 2006

Ottertrotterfestival

Just sellise nimega festival täna Mechelenis asuvas Tivoli pargis (ei ole lõbustuspark) toimus. See on mõeldud erinevate kultuuride tundmaõppimiseks: muusikalised etteasted, rahvusköögid, käsitöö, mitmed õpitoad ja tegevused lastele.

Meie jõudsime kohale parasjagu sel ajal kui vennad Saowd (Ghana) oma esinemise lõpetasid. Pikemalt jälgisime Hispaania kvintetti Mudanza — 2 flamencotantsijat ja 3 muusikanti.

Lisaks muule rahvale käis kohapeal ringi üks naisterahvas, kes küsis inimestelt küsimusekesi — Taavi pidi vastama (või tegelikult meilt mõlemalt küsiti), kas 1200 mm on 12 meetrit, 12 sentimeetrit või 12 detsimeetrit. Ja kui õiget vastust ei teadnud, siis tädi kohe soovitas Mechelenis asuvat kooli, kus saavad kursusi võtta õpiraskustega täiskasvanud või siis lihtsalt inimesed, kes pole mingil põhjusel põhiharidust kätte saanud. Kui õigesti vastasid, said auhinnaks kotikese küpsiseid. Küpsised maitsesid päris hästi.

Kodust väljudes tekkis tavapärane küsimus — kas võtta vihmavari kaasa või mitte. Hoolimata kahtlasest taevast, ei võtnud. Selle tulemusena otsisime mingi aja pärast Carrefouri parklast varju. Hiljem saime tiba märjaks ka, aga suur vihm algas peale seda, kui olime just koju jõudnud.

Kommentaare ei ole: