pühapäev, 24. september 2006

Pilte Slovakkiast

Čičmany külas on paarisaja-aastane traditsioon värvida majadele rahvuslikke tikandi-motiive.

Veetsime päeva Kõrg-Tatrates matkates. Sihiks oli Slovakkia-Poola piiril asuv 2499,6 meetri kõrgune Rysy, mille tipus jäi raskete ilmaolude tõttu siiski käimata. Kui algul oli taevas täiesti selge, siis peagi ilmusid esimesed pilved... ... mis muutusid järjest tihedamaks. Siin on vaade umbes 2 km kõrgusel olevatele järvedele: Hoolikal vaatamisel võib järgmisel fotol näha turiste, kes pilvi trotsides ikka kõrgemale rühivad. Alla jõudes tegime tiiru ümber Strbske Pleso järve.

Slovakkiat ja Poolat eraldava Dunajeci jõe ääres vaatasime, kuidas turiste paatidega allavoolu sõidutati.

Slovakkia idaosas asub nn Surmaorg, kus võib näha mahajäetud tanke. Maantee äärde on seal püstitatud monument, millel seisavad vastamisi Saksa Panzer ja Nõukogude T-34.

Slovakkia idaosa olulisemateks vaatamisväärsusteks on väikesed puust kirikud, millest enamik pärinevad 18. sajandist. Piltidel Dobroslava (1705) ja Prikra (1777) kirikud.

Kirikute otsingul põikasime sisse Inovce külla, mis asub vaid 2 km kaugusel Ukraina piirist.

Ühel laupäeva õhtul sattusime väiksesse järveäärsesse kämpingusse, kus meil omanikku ei õnnestunud kohata, kuid see-eest nägime kohalikke lõbusasti aega veetmas. Lõkke äärest kostus kitarrimuusikat ning inglise- ka slovakikeelseid laule.

Tundub, et Slovakkias on kombeks ülekäiguradu ületada kaabut kandes :-)

Mida lähemale me jõudsime Ungarile, seda tihemini ilmusid maantee äärde õitsvad päevalillepõllud.

Kommentaare ei ole: